+358 (0)10 521 600

Uutiset

Kesko tarkastaa kaikki laajarunkoiset hallinsa

Lehdistötiedote 12.4.2017 7:39:11

​Huhtikuun alussa 2015 voimaan tulleen lain mukaan kaikki laajarunkoiset hallit on tarkastettava neljän vuoden siirtymäajan puitteissa. Kesko tarttui nopeasti toimeen ja päätti aloittaa tarkastukset vuoden sisällä lain voimaan tulosta. Tarkastettavat hallit ovat muun muassa Citymarketeja, K-Marketeja sekä K-Rautoja. Moni muu hallin omistaja ei ole vielä valmistautunut tarkastuksiin.

Turvallisuusjohtajan blogi: Suomalaisen yritysturvallisuuden haasteet 2017

Blogi 5.4.2017 9:56:00

Turvallisuusjohtamisen toimintaympäristö on jatkuvassa muutoksessa. Perinteiset turvallisuusjohtamismallit eivät pysty vastaamaan muutoksiin. Inspecta kutsui koolle asiantuntijaryhmän – joukon turvallisuusjohtamisen oraakkeleita. Nyt olisi aika laittaa yritysturvallisuuden ajatuksia nippuun, olisi aika kuulla viisaita sanoja.

Yritysturvallisuuden asiantuntijat kokoontuivat

Uutinen 31.3.2017 14:14:00

Yritysturvallisuus ja turvallisuusjohtaminen kokosivat alan johtavat asiatuntijat neuvonpitoon, jonka tarkoitus on luoda suomalaisille yrityksille kokonaisturvallisuuden hallintamalli, luoda tilannekuvaa turvallisuusjohtamisen tilanteesta Suomessa ja kehittää avoin yritysturvallisuuden johtamisen viitekehys, josta olisi hyötyä koko suomalaiselle yritysmaailmalle ja yhteiskunnalle.

Suomen Inspecta sai uudet verkkosivut

Uutinen 30.3.2017 15:35:00

Suomen Inspecta sai uudet verkkosivut. Uusilla verkkosivuilla on pyritty parantamaan asiakkaiden selauskokemusta ja palveluiden löydettävyyttä.

Inspecta on myöntänyt ohjelmistoyhtiö M-Files Oy:lle ISO/IEC 27001-tietoturvasertifikaatin

Lehdistötiedote 21.3.2017 8:28:11

Inspecta on myöntänyt ohjelmistoyhtiö M-Files Oy:lle ISO/IEC 27001 -sertifikaatin. Sertifikaatti on osoitus siitä, että M-Files huolehtii tietoturvasta sekä panostaa riskien hallintaan. Sertifiointi edellyttää virallisen auditoinnin, jossa arvioidaan, että vastaako järjestelmä standardin vaatimuksia. Tietoturvallisuuden hallinta- ja johtamisjärjestelmän auditoi ja sertifioi Inspecta.

Inspecta on Viestintäviraston hyväksymä tietoturvallisuuden arviointilaitos

Uutinen 14.3.2017 10:58:26

Inspecta Sertifiointi Oy on vahvistettu Viestintäviraston hyväksymäksi tietoturvallisuuden arviointilaitokseksi. Viestintävirasto ohjaa ja valvoo tietoturvallisuuden arviointilaitoksia, jotka tarjoavat viranomaisille ja yrityksille luotettavaa ja puolueetonta tietoturvallisuuden arviointipalvelua.

​Rakennuksen terveyttä tutkitaan monin menetelmin

Uutinen 14.3.2017 10:17:00

Mitä tapahtuu, kun rakennusterveysasiantuntija vierailee kosteusongelmaisessa kohteessa ja ottaa materiaalinäytteitä toimittaen ne laboratorioon tutkittavaksi? Analyysi 1/2017 -lehdessä julkaistu artikkeli seuraa näytteiden kulun Inspectan KiraLab-kiinteistölaboratorion mikrobi- ja VOC-analyysien läpi.

Kiinteistöjen laitteistotarkastuksen ja tutkimuspalveluiden henkilökuntamme palvelee nyt lähempänä asiakkaita – katso yhteyshenkilöt tästä

Uutinen 8.3.2017 12:37:00

Inspectan laitteistotarkastus- ja kuntotutkimuspalvelut siirtyi alueorganisaatiomalliin vuoden alussa. Uusi johtamismalli mylläsi Inspectan organisaatiota uusiksi, tavoitteenamme on olla jatkossa lähempänä asiakkaitamme paikallisesti sekä nopeuttaa ja sujuvoittaa palvelua. Alueorganisaatioon päädyttiin asiakkaidemme ja henkilökuntamme toiveesta, tavoitteenamme palvella laadukkaammin ja nopeammin.

Miksi suomalainen vientiyritys häviää? Se ei tunne arvoketjuaan eikä osaa todistaa toimituskykyään

Blogi 1.3.2017 9:31:00

​ Toimitusketjujen huono hallinta on merkittävä syy siihen, että Suomen tuottavuus on heikkoa eikä vienti vedä. Suomalaisyritykset eivät tunne arvoketjuaan, ovat kykenemättömiä todistamaan toimituskykynsä ja lopulta häviävät kaupat kansainvälisille kilpailijoilleen.

Inspecta KiraLab avasi laboratorion Vantaalle

Uutinen 14.2.2017 11:45:32

​Inspecta KiraLab on avannut Vantaalle kiinteistötutkimuslaboratorion. Ensimmäisessä vaiheessa Vantaalla keskitytään asbestin ilmanäyteanalyyseihin. Asbestilainsäädäntö muuttui vuonna 2016. Asbestipurun jälkeen on purkutilan pinnat siivottava ja osaston ilma puhdistettava. Purkutyön jälkeen alipaineistetun purkutilan ilman puhtaus on varmistettava ilmamittauksin ennen osastoinnin purkamista.

Inspecta myönsi Lahti Precisionille ensivarmennusoikeudet

Uutinen 14.2.2017 11:00:00

Lahti Precision toimittaa punnitus- ja annostusjärjestelmiä ja laitoksia, vaakoja, punnituskomponentteja sekä alan kunnossapitopalveluja prosessiteollisuudelle. Yritys on maailman johtavia lasitehtaiden raaka-ainelaitosten ja laastitehtaiden toimittajia ja teollisten punnitusratkaisujen markkinajohtaja Suomessa. Inspecta sertifioi tärkeät ensivarmennusoikeudet pitkäaikaiselle asiakkaalleen.

Maksuton seminaari PK-yrityksille Kalajoella: Suurten yritysten alihankintayrityksille asettamat vaatimukset

Uutinen 20.1.2017 12:15:00

Inspecta ja Kalajoen yrityspalvelut järjestävät yhteistyössä 16.2.2017 seminaaripäivän, jossa jaetaan tietoa ja asiantuntemusta suuryritysten alihankintayrityksilleen asettamista vaatimuksista. Tilaisuus on maksuton ja se on tarkoitettu PK-yrityksille.

TIEDOTE: Betonirakentamisen laadunvalvonnassa on kaikkien kannettava vastuunsa

Uutinen 4.1.2017 10:27:00

Inspectan rooli betonintuotannon laadunvalvonnassa ei ole betonin lujuuden arviointi tai tuotannon laadunvalvonta, kuten roolimme on muutamaan otteeseen virheellisesti viitattu. Laadunvalvonnasta, näytteidenotosta ja toimitetun betonin laadusta vastaa betonin valmistaja itse. Inspectan rooli on varmentaa valmistajan laadunvalvonnan vaatimusten täyttyminen.

Uusi hissiturvallisuuslaki voimaan 1.1.2017

Uutinen 30.12.2016 14:56:49

Uusi hissiturvallisuuslaki helpottaa hissin haltijaa, sillä nyt kaikki hissiturvallisuusasiat, vastuut ja velvoitteet on koottu samaan paikkaan. 1.1.2017 voimaan tuleva hissiturvallisuuslaki vaikuttaa hissien, kevythissien, liukuportaiden ja -käytävien sekä sähköisten nosto-ovien määräaikais- ja varmennetarkastuksiin. Jatkossa hissien ensimmäinen määräaikaistarkastus tehdään jo hissin takuuaikana.

Inspecta heitti joululahjat Itämereen

Uutinen 14.12.2016 14:16:34

Myös tänä vuonna Inspecta on lahjoittanut joululahjoihin varatut rahat Itämeren pelastustyöhön Baltic Sea Action Groupin kampanjaan. Heitä joululahjat Itämereen -kampanjan tavoite on kannustaa yrityksiä lahjoittamaan joulutervehdyksiin budjetoidut varat Itämeren hyväksi. Toivotamme kaikille asiakkaillemme ja yhteistyökumppaneillemme hyvää joulua ja turvallista uutta vuotta.

Kokonaiskuvia ja kumppanuutta - Fortumin virtausmittarien ja lämpöenergialaskurien kalibroinnit

Uutinen 25.11.2016 7:05:00

Toimivat ja luotettavat lämpöenergialaskurit ja virtausmittaukset ovat energia- ja kaukolämpöliiketoiminnan perusta. Sen, mitä myydään, on vastattava täsmälleen sitä, mitä ostetaan. Energian kulutuksen tarkentuva seuranta, mm. päästökaupan myötä, korostaa tarkkojen ja luotettavien virtaus- ja lämpöenergiamittausten merkitystä. Fortum hyödyntää Inspectan asiantuntemusta liiketoiminnan tukena.

Ympäristömerkit uuden hankintalain valmistelussa

Blogi 18.11.2016 13:59:00

Yritysten kiinnostus ympäristövastuullisuuteen on viime vuosikymmenen aikana lisääntynyt. Useimmat yritykset - etenkin suuret, kansainväliset tilaajat - edellyttävät toimittajiltaan järjestelmällistä ja johdettua lähestymistapaa ympäristöasioihin ja tehokasta ympäristövaikutusten hallintaa. Uusia ympäristömerkkejä syntyykin kuin sieniä sateella. Merkkien vaatimustaso kuitenkin vaihtelee suuresti.

​NDT-tarkastaja paljon panttina

Uutinen 3.11.2016 8:17:00

Helenin Vuosaaren B-voimalaitoksen kaasuturbiinin miesluukusta kajastava ohut valokiila paljastaa, että NDT-tarkastaja Esa Kärnä, 36, on työmaallaan. Kun Vuosaaren kombivoimalaitos kesän vuosihuollon jälkeen jälleen käynnistyy, tuottaa se valtaosan Helsingin sähköstä ja kaukolämmöstä.

​Turvallinen nosto on huolellisesti suunniteltu

Uutinen 2.11.2016 8:55:00

Jotta nostotyö onnistuu hyvin ja turvallisesti, se on suunniteltava hyvin. Mitä isompia tai vaarallisempia taakkoja nostetaan tai mitä vaativampia ovat olosuhteet, sen tärkeämpää on, että sitä tekevät ovat työhön pätevöityneitä.

​Jo läheltä piti -tilanne on liikaa

Uutinen 2.11.2016 8:32:00

​Räjähdysherkissä työympäristöissä on äärimmäisen tärkeää varmistaa, että jokainen siellä toimiva ymmärtää kaikki riskien mahdollisuudet.