Laatu- ja ympäristökäsikirjan päivittäminen

Merja Järvi osallistui keväällä 2011 Kiwa Inspectan järjestämään koulutukseen "Laatupäälliköiden brush up". Finntest Oy on autokorjaamoalaan erikoistunut perheyritys, joka maahantuo ja myy autokorjaamolaitteita.

Miksi osallistuit koulutukseen?
Kiwa Inspecta on ollut yrityksessämme ulkopuolisena auditoijana ja arvostan Kiwa Inspectaa talona. Sain yrityksen laatupäällikön tehtävän itselleni noin vuosi sitten, ja tarvitsin lisäkoulutusta saadakseni ideoita oman yrityksen laadullisten asioiden kehittämiseen. Meillä on myös meneillään laatu- ja ympäristökäsikirjan päivittäminen, johon tarvitsin apua. Uutena strategianamme on palveluliiketoiminnan kehittäminen ja laatu on yksi tärkeä osa sitä. Mielestäni yrityksen johdon tuki ja esimerkki on tärkeää laadun kehittämisessä. Asiakkailtamme saatu palaute on meille tärkeää.

Mitä hyötyä koit koulutuksesta olevan itsellesi?
Sain lisäpotkua nykyiseen tilanteeseen: jalkautin koulutuksessa oppimani asiat saman tien tiimillemme kertomalla, mitä uusia asioita tuli esille. Pyysin heitä myös lukemaan oppimateriaalin.  Ylipäätään sain ajankohtaista tietoa siitä, missä laadun kehittämisessä mennään. Lisäksi olen päässyt eteenpäin käsikirjan päivittämisessä. Minusta oli myös mukava tavata muita laatupäälliköitä ja jakaa tietoa siitä, miten meidän yrityksessä toimitaan.

Mitä mieltä olet Kiwa Inspectan koulutuspalvelujen ajanmukaisuudesta, hyödyllisyydestä ja laadusta?
Hakeuduin koulutukseen, koska ohjelma oli hyvä ja laadukas ja kouluttajana toimi arvostettu ammattilainen, mikä on erittäin tärkeää. Koulutuksen aikana kerrattiin vanhaa ja päivitettiin uutta tietoa, mikä on aina hyödyllistä. Tilaisuus oli erittäin hyvin järjestetty: sain jopa kartan kurssipaikalle. Ylipäätään Kiwa Inspecta lähettää aktiivisesti tietoa eri kursseista, mikä on hyvä asia, koska näin saa bongattua itselle tärkeät koulutukset.