EHS-lainsäädännön tunnistaminen ja hallinta

Ajankohta 21.11.2017
Kesto 1 pvä
Sijainti Vantaa

Ilmoittaudu

Esittely

Koulutuksessa syvennetään velvoitteiden sisältöä, muutosten seurantaa ja soveltamista organisaatioissa. Uudistunut ISO 14001:2015 painottaa nykyistä enemmän toiminnan vaatimusten mukaisuuden seurantaa ja ennakoivaa tiedottamista organisaation eri tasoille.

Tavoite

Koulutuksen jälkeen osallistujilla on valmiudet aloittaa aktiivinen EHS-lakien seuranta ja toimeenpano. Koulutuksessa organisaatioiden ympäristöasioista vastaavat saavat käytännöllisen työkalun organisaation EHS-velvoitteiden seurantaan ja vaatimusten täyttämisen osoittamiseen. Tarkastuslistaa voi hyödyntää myös ympäristöjärjestelmän sisäisissä auditoinneissa.

Kenelle koulutus sopii?

- EHS-vastaavat ja muut EHS-lainsäädännöstä kiinnostuneet - ISO 14001 auditoijat ja -järjestelmän rakentajat

Koulutuksen sisältö

08:30 Ilmoittautuminen ja aamukahvi 09:00 Päivän avaus ja tavoite 09:15 EHS lainsäädäntö EU-lainsäädäntö Keskeinen kansallinen lainsäädäntö Lakien rakenne Velvoitteiden tunnistaminen 10.30 1. tehtävä: Tarkastuslistan soveltaminen organisaatiossa, vertaiskeskustelu Tunnista organisaatiotasi koskevat ISO 14001 -vaatimukset ja velvoitteet. Materiaalina on lainsäädännön tarkastuslista. 11.00 1. tehtävän purku: Havaintoja tarkastuslistan käytöstä ja velvoitteiden sisällöstä, yleiskeskustelu. 11.45 Lounas 12:45 Muuttuva EHS-lainsäädäntö EU lainsäädäntösuunnitelmat Kotimaisen lainsäädännön suunnat Ministeriöiden lainsäädäntö hankkeet Säädösmuutokset Tunnista laista määräävät pykälät ja niihin liittyvät vaatimukset toimintasi kannalta. Suunnittele organisaatiollesi toimintatapa, miten ympäristövelvoitteita seurataan ja miten ne viedään eri toimintoihin. Materiaalina on esimerkkisäädöksiä. 13.45 2. tehtävä: Määrittele organisaation toimintatapa lakimuutosten seurantaan, vertaiskeskustelu. Ennakkomateriaali sisältää ympäristöjärjestelmästandardin vaatimukset koskien lainsäädännön seurantaa. 14. 15 Kahvi 14.45 2. tehtävän purku: Keskustelua muutosten seurannasta osana lainsäädännön hallintaa – tarkastuslistan ylläpito ja päivittäminen 15.15 Lainsäädännön velvoitteiden viestintä organisaatiossa vastuullisuus on enemmän kuin velvoitteiden täyttämistä lainsäädännön viestintä organisaatiossa ulkoisten auditointien havaintoja vaatimuksenmukaisuuden hallinnasta 15.45 Loppukeskustelu 16.00 Päivä päättyy

Hinta

710,00 EUR + ALV 24 %

Koulutuspaikka

Cumulus Resort Airport Congress Center
Robert Huberin tie 4

01510 Vantaa

Kouluttaja

Niklas Koskimies, lakiasiain pääinformaatikko, OTM, Eurofacts Oy Tuulikki Lammi, pääarvioija, Inspecta Sertifiointi

Kysy lisätietoja

Anne Kankaanpää training.finland@inspecta.com p. 010 521 600

Ilmoittaudu