FSSC 22000:n uuden version 4.1 vaatimukset sisältäen Food Fraud ja Food Defense –vaatimukset

Ajankohta 23.10.2018
Aika 08:30
Kesto 1 pv
Sijainti Vantaa

Ilmoittaudu

Esittely

FSSC 22 000 julkaisi uuden version 4 sertifiointiohjelmastaan joulukuussa 2016 ja täsmensi tätä versiota versiolla 4.1 heinäkuussa 2017. Suurimpana muutoksena on elintarvikkeiden ja niiden raaka-aineiden suojaaminen tahalliselta vahingonteolta ja väärennöksiltä. Välttämättä kaikki väärennöksen eivät aiheuta elintarviketurvallisuusriskiä, mutta ne saattavat vahingoittaa kuluttajan luottamusta tuotteisiin. Vahingonteot ja väärennökset voivat kohdistua jo alihankintaketjuun. Koulutus antaa hyvän pohjan tehdä vaaranarvioita ja kuinka hallita tämän tyyppisiä riskejä. Koulutuksessa on mukana myös Eviran asiantuntija kertomassa viranomaisvalvonnan roolista petosten torjunnassa ja esimerkkejä petostapauksista. Koulutuksessa käydään myös läpi myös palvelujenhallintaa ja allergeenien hallintaohjelmaa käytännön esimerkein. FSSC Koulutus on saatavilla myös yrityskohtaisena koulutuksena.

Tavoite

Koulutus vahvistaa henkilöstön elintarviketietoisuutta ja varmistaa omavalvonnan toimivuutta sekä riskienhallintaa.

Kenelle koulutus sopii?

Elintarviketuotantolaitosten laatuvastaavat ja elintarviketuotantolaitosten laatuasioiden kanssa työtä tekevät.

Koulutuksen sisältö

8.30 llmoittautuminen ja aamukahvi 9.00 Avaus, ohjelma ja tavoitteet 9.10 FSSC versio 4.1- merkittävimmät muutokset lyhyesti - Menettelytapoihin liittyvät muutokset - FSSC ohjelman lisävaatimukset • Palveluiden hallinta • Pakkausmerkinnät • Food Defence • Food Fraud • FSSC logon käytön periaatteet • Allergeenien hallinta • Tuotantoympäristön monitorointi 9.30 Food Fraud / Food Defence vaatimukset - Food Defence ja Food Fraud suunnitelman toteuttaminen ja sisällyttäminen elintarviketurvallisuusjärjestelmään - Haavoittuvuuksien ja uhkien tunnistaminen ja riskin arviointi - Seurantamenetelmien määritys ja toteutus - Kokemuksia ja näkemyksiä käytössä olevista menetelmistä 12:15 Lounas 13:00 Food Defence, Food Fraud (Evira) - Viranomaisten- ja elintarvikeyritysten rooli ja vastuu - Tapaus esimerkkejä meiltä ja maailmalta 14:00 Kahvitauko 14:15 Allergeenien hallintaohjelma - Allergeenien hallintaohjelman laatiminen - riskinarvioinnin ja hallintatoimenpiteiden toteuttaminen Käytännön esimerkkejä toteutuksesta 15:00 Ympäristön monitorointiohjelma - Ympäristön monitorointiohjelman laatiminen 15.30 Palveluiden hallinta - Ostettujen palveluiden laadun hallinta ja arviointi 16.00 Päätösyhteenveto

Hinta

730,00 EUR + ALV 24 %

Koulutuspaikka

Clarion Hotel Helsinki Airport Vantaa
Karhumäentie 5

01530 Vantaa

Kouluttaja

Susanna Pesonen, FSSC pääarvioija, Kiwa Inspectan sopimusarvioija Jussi Peusa, ylitarkastaja, Evira

Kysy lisätietoja

training.finland@inspecta.com puh. 010 521 600

Ilmoittaudu