Homeet haltuun, korjausrakentaja - Johdatus rakennusten mikrobiongelmien tutkimiseen ja korjaamiseen

Ajankohta 11.9.2018
Aika 08:30
Kesto 1 pv
Sijainti Vantaa

Ilmoittaudu

Esittely

Kosteusvaurioituneissa rakenteissa kasvavat mikrobit voivat vaarantaa niin tilan käyttäjien kuin urakoitsijoidenkin terveyden. Korjausprosessi on haastava kaikille osapuolille ja onnistunut korjaus edellyttääkin katkeamatonta ammattitaidon ketjua ja projektinhallintaa rakenteellisten syytekijöiden kartoittamisesta kattavaan korjaussuunnitteluun, urakointiin, valvontaan ja käyttöönottoon. Tunnetko riittävän hyvin työhösi liittyviä sudenkuoppia ja vaikutuksia koko korjausketjuun? Tule koulutukseemme hankkimaan puuttuvia palasia ja kehittämään osaamistasi. Osallistujilla on mahdollista osallistua koulutuksen teoreettiseen ja/tai harjoitusosuuteen. Koulutus on saatavilla myös yrityskohtaisena koulutuksena.

Kenelle koulutus sopii?

Korjausrakentamisalan urakoitsijat ja valvojat, purku-urakoitsijat, tekniset isännöitsijät, isännöitsijät ja taloyhtiöiden puheenjohtajat sekä muut korjausrakentamisesta kiinnostuneet.

Koulutuksen sisältö

8.30 – 9.00 Ilmoittautuminen ja kahvi 9.00 Avaus Esittelyt ja koulutuksen tavoitteet Osallistujien kokemuksia, odotuksia ja toiveita 9.15 Teoriaosuus Mitä kosteusvauriomikrobit ovat? Miten kosteusvaurio kehittyy, mitä mikrobit vaativat kasvaakseen? Miten kosteusvaurio vaikuttaa sisäilman laatuun, milloin mikrobeista on haittaa? Rakennusten mikrobihaittojen tutkiminen: Mistä ja miten näytteet kannattaa ottaa? Mitä menetelmiä on käytettävissä ja mitä rajoitteita niihin liittyy? Miten näytteenottajan tulisi suojautua? Miten toimitan näytteet, mitä näytteille tapahtuu laboratoriossa? Miten tulkita mikrobianalytiikan tuloksia, mitä tarkoittaa viite mikrobilähteestä? 11.30 Lounas 12.30 Teoriaosuus jatkuu.. Mitä kosteusvaurioituneiden rakenteiden korjaussuunnittelu vaatii? Mitä suojaustoimenpiteitä purkutyöhön liittyy? Miten varmistetaan korjaustyön laatu? Mitä erityisohjeistuksia loppusiivoukseen liittyy? Miten mikrobitutkimuksia voi hyödyntää korjaustyön laadunvarmistuksessa? Tapausesimerkkejä Osallistujien kokemuksia Katsaus viranomaismääräyksiin ja -ohjeistuksiin 14:00 Iltapäiväkahvi Todistusten jako (pelkkään teoriaosuuteen osallistuneet) 14.15 Harjoitusosuus Materiaalinäytteen ottaminen aseptisesti Ilmanäytteenotto Andersen 6-vaihekeräimellä Pintasivelynäytteenotto Demonstraatioita hyvistä teknisistä työtavoista Osallistujat harjoittelevat näytteenottoa ohjatusti 15.30-16 Päivä päättyy Todistusten jako

Hinta

495,00 EUR + ALV 24 %

Mikäli osallistujia on 3 tai enemmän samasta yrityksestä, saa 10 % alennuksen koulutuksen hinnasta. Yksistään teoreettiseen tai harjoitusosuuteen osallistuville 20 % alennus koulutuksen hinnasta.

Koulutuspaikka

Scandic Helsinki Aviacongress (ent.Cumulus Resort Airport Congress Center)
Robert Huberin tie 4

01510 Vantaa

Kouluttaja

Maija Ojala, rakennusterveysasiantuntija, Kiwa Inspecta

Kysy lisätietoja

training.finland@inspecta.com p. 010 521 600

Ilmoittaudu