Tunnetko toimittajasi vai otatko riskejä

Ajankohta 13.3.2018
Aika 09:00
Kesto 1 pvä
Sijainti Vantaa

Ilmoittaudu

Esittely

Koulutuksessa käydään läpi toimittaja-arviointistandardin PSK 8404 sisältö. Toimittaja-arviointistandardi PSK 8404 olisi hyvä olla mukana koulutuksessa. Standardi ei ole kurssilla välttämätön, mutta siitä on lisäarvoa koulutuksen aikana ja etenkin koulutuksen jälkeen. Standardi ei sisälly koulutuksen hintaan. Halutessasi voit tilata, toimittaja-arviointistandardin PSK 8404:n, ilmoittautumisen yhteydessä alennettuun (-50%) hintaan (102€ + alv 0%).

Tavoite

Miksi osallistua? Toimittajien arviointi toimii oston apuna. Koulutus kattaa perusasiat arviointien toteuttamiseen uuden ISO 9001:2015 -standardin tarkoittamassa laajuudessa. Koulutuksessa esitetään riskipohjaisen toimittajavalvonnan periaatteita, sen toteuttamisessa käyttökelpoisia menetelmiä ja resursseja sekä esitetään tutkimuksellista faktaa toimittaja-arviointien liiketoiminnallisista hyödyistä. Miten hyödyt? Päivän sisällön perusteella pystyt perustamaan, parantamaan tai benchmarkkaamaan omat arviointikäytänteensi suurten monikansallisten tilaajien kuten ABB:n, Metson, Outotecin ja Patrian, yhdessä määrittelemään tasoon (lue lisää arviointikäytännöistä tästä). Tästä koulutuksesta saat tarvittavat ja riittävät tiedot omien toimittajiesi valintaan ja arviointiin. Opit toimittajahallinnan tarkoituksen, arviointikriteereiden merkityksen iiketoiminnan, hankinnan onnistumisen ja lopputuloksen näkökulmasta. Koulutuksessa kerrotaan, miten operatiivista toimituskykyä ja siihen liittyviä laatunäkökulmia voidaan käyttää toimittajan soveltuvuusvaatimuksina ja miten vaatimukset perustellaan hankinnan kohteeseen vaikuttavina asioina.

Kenelle koulutus sopii?

- Hankintajohto - Laatupäälliköt - Ostajat

Koulutuksen sisältö

08.30 Ilmoittautuminen 08.55 Päivän avaus 09.00 Toimittaja-arviointi - Rajaukset, tarkoitus, resursointi - Suunnittelu, toteutus ja raportointi - Tulokset, kehittämistoimet ja niiden seuranta - Liiketoiminnallisten hyötyjen varmistaminen 10.00 Tauko 10.15 Toimittajat tuotannontekijänä - Toimittajahallinta ja sen tarkoitus - Miten varmistan hankinnan laadullisen onnistumisen - Neuvoja kilpailuttamiseen. Kaksivaiheisen kilpailutuksen hyödyt 11.15 Lounas 12.15 Mitä uusi ISO 9001:2015 edellyttää? - Riskipohjainen toimittajavalvonta - Käyttökelpoisia menetelmiä toimittajien ja toimitusten valvontaan - Omien resurssien optimointi ja toimittaja-arviointien hyödyt 13.15 Millaista johtamista toimittajalta voi edellyttää - Johtaminen ja liiketoiminnan suunnittelu - Asiakassuuntautuneisuus - Laatujohtaminen - Osaamisen ja henkilöstön kehittäminen - Mitä on lupa odottaa tilaus-toimituskyvystä - Tuotannon ja palvelujen suunnittelu ja ohjaus - Hankinnat ja toimittajien valvonta - Tilausmuutokset - Logistiikka, merkinnät ja varastointi - Mittarit ja kehittäminen 14.30 Kahvi 14.45 Vaatimuksia tuotteiden/palvelujen laadun ja prosessien hallintaan - Suunnittelun laadunvarmistus - Ostettujen palvelujen ja tuotteiden laatu - Tuotantovälineet, menetelmät ja apuvälineet - Lopputuotteen laatu - Tuote/palvelutiedot ja jäljitettävyys - Tuotantoprosessit, mukaan lukien niihin liittyvät voimavarat, osaaminen (pätevyydet) ja taidot - Kestävä kehitys - Työvoima - Tuotannolliset tilat - Varatoimintasuunnitelma ja jatkuvuussuunnittelu - Talous - Työterveys ja työturvallisuus - Työhyvinvointi ja työtyytyväisyys - Ympäristövaikutuksista huolehtiminen - Supplier code of conduct ja muu vastuulliseen liiketoimintaan ohjaavat mallit 15.45 Keskustelua 16.15 Päivä päättyy

Hinta

710,00 EUR + ALV 24 %

Koulutus laskutetaan n. viikkoa ennen

Koulutuspaikka

Clarion Hotel Helsinki Airport Vantaa
Karhumäentie 5

01530 Vantaa

Kouluttaja

Kaj von Weissenberg, liiketoimintapäällikkö, Inspecta Sertifiointi

Kysy lisätietoja

training.finland@inspecta.com puh. 010 521 600

Ilmoittaudu