+358 (0)10 521 600

Uutiset

Valaistusyritys FIXULUX'n johtamisessa ”palaa nyt kirkasvalo”

Uutinen 14.02.2018 04:40

FIXULUX Oy on yksi niistä harvoista kahdenhengen toimijoista Suomessa, joka on sertifioinut johtamisjärjestelmänsä kansainvälisen laatustandardin ISO 9001 mukaan. Yritys on valaistuksen suunnittelun, mittauksen, koulutuksen ja konsultoinnin asiantuntijayritys, joka haluaa olla mukana rakentamassa turvallista elinympäristöä erilaisten valaistusratkaisujen avulla.

Hankitaanko sertifikaatti?

Blogi 13.02.2018 12:54

​Sertifiointi kuulostaa äärimmäisen muodolliselta ja byrokraattiselta. Jatkuva parantaminen ja hyvä johtaminen eivät vaikka kyse on kutakuinkin samasta asiasta. Johtamisen tueksi on hyödynnettävissä monia standardeja, joita vasten yrityksten johtamisjärjestelmiä voidaan sertifioida. Suomessa näin kuitenkin tehdään paljon vähemmän kuin muualla maailmassa. Miksi?

Työsuojelupäälliköt ry:n uudistunut pätevöintikoulutus pitää osallistujat hereillä – eikä pelkästään kuvainnollisesti

Uutinen 07.02.2018 18:30

Työsuojelupäälliköillä on muuttuvassa yhteiskunnassa entistä enemmän suojeltavaa: vuoteen 2020 mennessä työssäoloaika esimerkiksi pitenee kolmella vuodella ja yhteiskunnalliset muutokset niin teknologisen kehityksen kuin aivotyön osalta saattavat kuormittaa työntekijöiden arkea. Työsuojelupäälliköt ry seuraa aikaansa ja kouluttaa sparraavalla otteella.

Ovatko tarkastukset pakollinen kuluerä vai sijoitus tulevaisuuteen?

Uutinen 10.01.2018 07:09

Jos teollisuuden laitoksessa hajoaa laite ja tuotanto joudutaan pysäyttämään, syntyy sekä korjauskuluja että tuotannonmenetyksiä. Yaran Siilinjärven tehtaalla tehdään tarkastukset riskiperusteisesti. Tehtaan luotettavuus on tämän ansiosta parantunut ja suunnittelemattomien seisokkien määrä vähentynyt.

Juuston ystävän tarkastuspalvelu – Kiwa Inspecta loi Valiolle vierasesineiden tunnistuslaitteiden vuositarkastuspalvelun

Uutinen 08.01.2018 05:00

Moni on löytänyt elintarvikepakkauksesta jotakin sinne kuulumatonta. Monet valmistajayritykset tarkastavat tuotteensa automatisoidulla teknologialla, joka helpottaa arkea ja nopeuttaa tarkastuksia. Tuotteet tarkastaa myös Valio. Mutta miten Valiolla tuotteisiin kuulumattomia esineitä estetään päätymästä kuluttajan ruokapöytään?

Rento mutta asiantunteva –Kiwa Inspectalla toteutuu paras mahdollinen kombinaatio

Uutinen 02.01.2018 08:49

Moni nuorempi osaaja miettii omaa uskottavuuttaan asiantuntijana. Kiwa Inspectassa juniorimpikin on luotettava ja osaava asiantuntija kattavan perehdyttämisjakson jälkeen ja talossa uuden oppiminen ei lopu koskaan. Vahva ammatillinen osaaminen tuo välittömyyttä asiakastyöhön. Mutta luoko rentous myös luottamusta?

Pajatarina - Kiwa Inspectan joulukalenteri 2017

Blogi 24.12.2017 05:19

Ihan tavallinen kevätaamu. Toimitusjohtaja Tarmo Taitopalkki istui aamukahvipöydässä. Koira makaili tyytyväisenä jaloissa odotellen aamun ulkoilua vanhan, verstaana toimineen suulin ympäri. Viiden jälkeen heräämään tottuneelle Taitopalkki Oy:n toimitusjohtajalle tämä oli niitä päivän harvoja kiireettömiä hetkiä... Seuraa tarinaa päivittäin täydentyvässä sarjakuvakalenterissamme!

Asiantuntijoiden joululahjatoive turvallisuusjohtamiseen: Ollaan kilttejä toisiamme kohtaan eikä puhuta rumia

Blogi 21.12.2017 18:32

Yritysturvallisuuden asiantuntijat kokoontuivat joulun alla pohtimaan joululahjatoiveita turvallisuusjohtamiseen. Samalla oli hyvä aika koota ajatuksia siitä, millainen vuosi 2017 on ollut turvallisuusjohtajan silmin. Vaikka vuosi 2017 on tuonut turvallisuusuhkat lähemmäksi ja konkreettisemmiksi, koetaan turvallisuusjohtaminen ennen kaikkea yhteistyön johtamiseksi.

Hiilivetykamera tunnistaa VOC-vuodot

Uutinen 14.12.2017 07:13

Hiilivetykuvaus eli optinen kaasu- ja lämpökamerakuvaus paljastaa kaasuvuodot, joita ihminen ei kykene paljaalla silmällä havaitsemaan.

Kiwa Inspecta heitti joululahjat mereen - lahjoitamme tänä vuonna hyvää happea Itämerelle

Uutinen 11.12.2017 13:05

Annamme tänäkin vuonna hajuttoman, mauttoman ja värittömän joululahjan, jolla pyritään pelastamaan Itämeri. Lahjoitamme joulutervehdyksiin budjetoidut varat Itämeren suojeluun, jonka alueella Kiwa Inspecta toimii.

Elspecta Oy liittyy Kiwa Inspectaan

Uutinen 11.12.2017 07:00

Inspecta Oy ja Elspecta Oy ovat sopineet yrityskaupasta, jossa Elspecta Oy:n koko osakekanta siirtyy Inspecta Oy:n omistukseen. Sopimus allekirjoitettiin 1.12.2017. Elspecta on suomalainen tarkastuslaitos, jonka palveluihin kuuluvat mm. hissien, nosto-ovien sekä sähkölaitteistojen tarkastukset ja asiantuntijapalvelut. Asiakkaidemme sopimukset eivät muutu tässä vaiheessa.

Kiwa Inspectan puhelinvaihteessa ongelmia pe 8.12.2017

Uutinen 08.12.2017 09:56

Olemme havainneet puhelinvaihteessamme ongelmia tänään aamusta lähtien. Osa puheluista yhdistyy oikein, osa ei. Valitettavasti sama ongelma koskee osaa asiantuntijoidemme puhelinliittymistä. Palveluntarjoajamme pyrkii ratkaisemaan ongelman pikaisesti. Tällä välin toivomme yhteydenotot sähköpostitse asiakaspalvelu@inspecta.com tai palautelomakkeellamme.

ISS Palvelut tähtää maailman parhaaksi palveluyritykseksi – HSEQ-arviointi apuna

Uutinen 24.11.2017 11:31

Kiinteistö- ja toimitilapalveluyritys ISS Palveluiden Joutsenon toimipisteessä tehtiin HSEQ-arviointi vuonna 2017. Arvioinnissa tarkasteltiin toimipisteen lisäksi koko yrityksessä voimassa olevia käytäntöjä. HSEQ-arviointi on tuonut apua hyvin konkreettisiin asioihin ja sen perusteella on muun muassa saatu työntekijöiden liukastumisten määrää vähennettyä merkittävästi.

Uudenmaan Sairaalapesula ylsi HSEQ-arvioinnissa viiden parhaan joukkoon

Uutinen 24.11.2017 11:31

HSEQ-arvioinnissa keskitytään samoilla työmailla toimivien kumppaniyritysten työterveyden ja -turvallisuuden, ympäristöasioiden ja laadun arviointiin. Uudenmaan sairaalapesulalle arviointi tehtiin asiakkaan, HSEQ-klusteriin kuuluvan Helenin, pyynnöstä. Arviointihetkellä yritys oli viiden eniten pisteitä saaneen joukossa.

Toimittaja-arviointi kehitti KSPT Insulationin toimintatavat paremmiksi

Uutinen 24.11.2017 11:31

Joskus laadun ja vastuullisuuden arviointi voi laittaa toimintatavat positiivisella tavalla uusiksi. Näin kävi eristys- ja telinemateriaaleja ja asennuspalveluja toimittavalle KSPT Insulationille. Yritys päätyi rakentamaan koko toimintajärjestelmänsä uusiksi saatuaan siihen uudenlaista näkökulmaa HSEQ-arvioinnista.

Metsä Group edellyttää kestävää kehitystä koko alihankintaketjultaan

Uutinen 24.11.2017 11:31

Metsäteollisuuskonserni Metsä Group haluaa varmistaa, että kaikki heille palveluja toimittavat yritykset toimivat sovittujen kestävän kehityksen ja turvallisuuden periaatteiden mukaisesti. Apuna tässä Metsä Group käyttää muun muassa toimittajille tehtäviä HSEQ-arviointeja.

HSEQ-arviointi lisää toiminnan systemaattisuutta ja avoimuutta

Uutinen 24.11.2017 11:27

Lohjan korjauspalvelu on 20 hengen perheyritys. Yrityksessä tehdään muun muassa teollisuuden kunnossapitoa, koneiden mekaanista korjaamista sekä pienimuotoista konepajatoimintaa. Yritys toteutti HSEQ-arvioinnin vuoden 2016 toukokuussa. HSEQ-arviointi teki toiminnan kehittämisestä systemaattista ja yrityksen työntekijät ovat kiitelleet avoimuuden lisääntymisestä.

Helen haluaa varmistaa kumppaniensa vastuullisuuden

Uutinen 24.11.2017 11:22

Energiantuottaja Helenille on tärkeää, että myös heidän alihankkijansa toimivat samoilla kestävillä periaatteilla kuin yritys itse. Yksin arviointien tekeminen oli suuri urakka, joten Helen lähti vuonna 2013 mukaan toimittajien arviointia tekevään HSEQ-klusteriin. Arviointien käytännön toteutuksesta vastaa Kiwa Inspecta. Helenin yksi keskeinen tavoite on saavuttaa tapaturmaton työpaikka.

Delete halusi todentaa hyvät toimintatapansa asiakkailleen

Uutinen 24.11.2017 11:21

Vaatimukset ja lainsäädäntö tiukentuvat teollisuuden alalla jatkuvasti, ja samat vaatimukset kattavat koko arvoketjun. Siksi palvelujen ostajalla on oltava keino arvioida toimittajiaan. Myös toimittaja haluaa osoittaa hyvät toimintatapansa asiakkailleen. Ympäristöpalveluyritys Deletellä tehtiin sen tilaajayrityksille työturvallisuutta, ympäristöasioita ja laatua osoittava HSEQ-arviointi.

Yllätysten vähentäminen on kilpailukyvyn kasvattamista

Uutinen 17.11.2017 05:09

Teollisuuslaitoksilla ja yhteisillä työmailla toimii omien työntekijöiden lisäksi alihankkijoita eli toimittajia. Tyypillisesti yrityksissä ulkoistetaan vähintään siivouspalvelut. Miten varmistaa, etteivät tekijät aiheuta toisilleen vaaraa tai tee ympäristövahinkoja, vaan toimisivat yhdessä vastuullisesti ja laadukkaasti?