+358 (0)10 521 600

Uutiset

Kiwa Inspecta heitti joululahjat mereen - lahjoitamme tänä vuonna hyvää happea Itämerelle

Uutinen 11.12.2017 13:05

Annamme tänäkin vuonna hajuttoman, mauttoman ja värittömän joululahjan, jolla pyritään pelastamaan Itämeri. Lahjoitamme joulutervehdyksiin budjetoidut varat Itämeren suojeluun, jonka alueella Kiwa Inspecta toimii.

Elspecta Oy liittyy Kiwa Inspectaan

Uutinen 11.12.2017 07:00

Inspecta Oy ja Elspecta Oy ovat sopineet yrityskaupasta, jossa Elspecta Oy:n koko osakekanta siirtyy Inspecta Oy:n omistukseen. Sopimus allekirjoitettiin 1.12.2017. Elspecta on suomalainen tarkastuslaitos, jonka palveluihin kuuluvat mm. hissien, nosto-ovien sekä sähkölaitteistojen tarkastukset ja asiantuntijapalvelut. Asiakkaidemme sopimukset eivät muutu tässä vaiheessa.

Kiwa Inspectan puhelinvaihteessa ongelmia pe 8.12.2017

Uutinen 08.12.2017 09:56

Olemme havainneet puhelinvaihteessamme ongelmia tänään aamusta lähtien. Osa puheluista yhdistyy oikein, osa ei. Valitettavasti sama ongelma koskee osaa asiantuntijoidemme puhelinliittymistä. Palveluntarjoajamme pyrkii ratkaisemaan ongelman pikaisesti. Tällä välin toivomme yhteydenotot sähköpostitse asiakaspalvelu@inspecta.com tai palautelomakkeellamme.

Pajatarina - Kiwa Inspectan joulukalenteri 2017

Blogi 01.12.2017 13:01

Ihan tavallinen kevätaamu. Toimitusjohtaja Tarmo Taitopalkki istui aamukahvipöydässä. Koira makaili tyytyväisenä jaloissa odotellen aamun ulkoilua vanhan, verstaana toimineen suulin ympäri. Viiden jälkeen heräämään tottuneelle Taitopalkki Oy:n toimitusjohtajalle tämä oli niitä päivän harvoja kiireettömiä hetkiä... Seuraa tarinaa päivittäin täydentyvässä sarjakuvakalenterissamme!

ISS Palvelut tähtää maailman parhaaksi palveluyritykseksi – HSEQ-arviointi apuna

Uutinen 24.11.2017 11:31

Kiinteistö- ja toimitilapalveluyritys ISS Palveluiden Joutsenon toimipisteessä tehtiin HSEQ-arviointi vuonna 2017. Arvioinnissa tarkasteltiin toimipisteen lisäksi koko yrityksessä voimassa olevia käytäntöjä. HSEQ-arviointi on tuonut apua hyvin konkreettisiin asioihin ja sen perusteella on muun muassa saatu työntekijöiden liukastumisten määrää vähennettyä merkittävästi.

Uudenmaan Sairaalapesula ylsi HSEQ-arvioinnissa viiden parhaan joukkoon

Uutinen 24.11.2017 11:31

HSEQ-arvioinnissa keskitytään samoilla työmailla toimivien kumppaniyritysten työterveyden ja -turvallisuuden, ympäristöasioiden ja laadun arviointiin. Uudenmaan sairaalapesulalle arviointi tehtiin asiakkaan, HSEQ-klusteriin kuuluvan Helenin, pyynnöstä. Arviointihetkellä yritys oli viiden eniten pisteitä saaneen joukossa.

Toimittaja-arviointi kehitti KSPT Insulationin toimintatavat paremmiksi

Uutinen 24.11.2017 11:31

Joskus laadun ja vastuullisuuden arviointi voi laittaa toimintatavat positiivisella tavalla uusiksi. Näin kävi eristys- ja telinemateriaaleja ja asennuspalveluja toimittavalle KSPT Insulationille. Yritys päätyi rakentamaan koko toimintajärjestelmänsä uusiksi saatuaan siihen uudenlaista näkökulmaa HSEQ-arvioinnista.

Metsä Group edellyttää kestävää kehitystä koko alihankintaketjultaan

Uutinen 24.11.2017 11:31

Metsäteollisuuskonserni Metsä Group haluaa varmistaa, että kaikki heille palveluja toimittavat yritykset toimivat sovittujen kestävän kehityksen ja turvallisuuden periaatteiden mukaisesti. Apuna tässä Metsä Group käyttää muun muassa toimittajille tehtäviä HSEQ-arviointeja.

HSEQ-arviointi lisää toiminnan systemaattisuutta ja avoimuutta

Uutinen 24.11.2017 11:27

Lohjan korjauspalvelu on 20 hengen perheyritys. Yrityksessä tehdään muun muassa teollisuuden kunnossapitoa, koneiden mekaanista korjaamista sekä pienimuotoista konepajatoimintaa. Yritys toteutti HSEQ-arvioinnin vuoden 2016 toukokuussa. HSEQ-arviointi teki toiminnan kehittämisestä systemaattista ja yrityksen työntekijät ovat kiitelleet avoimuuden lisääntymisestä.

Helen haluaa varmistaa kumppaniensa vastuullisuuden

Uutinen 24.11.2017 11:22

Energiantuottaja Helenille on tärkeää, että myös heidän alihankkijansa toimivat samoilla kestävillä periaatteilla kuin yritys itse. Yksin arviointien tekeminen oli suuri urakka, joten Helen lähti vuonna 2013 mukaan toimittajien arviointia tekevään HSEQ-klusteriin. Arviointien käytännön toteutuksesta vastaa Kiwa Inspecta. Helenin yksi keskeinen tavoite on saavuttaa tapaturmaton työpaikka.

Delete halusi todentaa hyvät toimintatapansa asiakkailleen

Uutinen 24.11.2017 11:21

Vaatimukset ja lainsäädäntö tiukentuvat teollisuuden alalla jatkuvasti, ja samat vaatimukset kattavat koko arvoketjun. Siksi palvelujen ostajalla on oltava keino arvioida toimittajiaan. Myös toimittaja haluaa osoittaa hyvät toimintatapansa asiakkailleen. Ympäristöpalveluyritys Deletellä tehtiin sen tilaajayrityksille työturvallisuutta, ympäristöasioita ja laatua osoittava HSEQ-arviointi.

Yllätysten vähentäminen on kilpailukyvyn kasvattamista

Uutinen 17.11.2017 05:09

Teollisuuslaitoksilla ja yhteisillä työmailla toimii omien työntekijöiden lisäksi alihankkijoita eli toimittajia. Tyypillisesti yrityksissä ulkoistetaan vähintään siivouspalvelut. Miten varmistaa, etteivät tekijät aiheuta toisilleen vaaraa tai tee ympäristövahinkoja, vaan toimisivat yhdessä vastuullisesti ja laadukkaasti?

Turvallisuusjohtajan blogi: Kuinka kehityn turvallisuusjohtamisen priimukseksi?

Blogi 03.11.2017 13:08

Eri alojen johtavat yritysturvallisuuden asiantuntijat kokoontuivat pohtimaan sitä, mitä on maailmaluokan turvallisuusjohtajuus ja mitä se vaatii yrityksen toiminnalta. Keskustelun takana on tavoite kehittää turvallisuusjohtamisen viitekehystä, joka hyödyttää suomalaisia yrityksiä toimialasta tai yrityksen koosta riippumatta.

Kiwa Inspectan onni on huikeat asiantuntijat

Uutinen 31.10.2017 14:43

Laitteistotarkastuksen Uudenmaan aluepäällikkö Petri Hannuniemi sekä henkilöstöjohtaja Satu Kantokoski kertovat, että Kiwa Inspectassa on paljon alan huippuosaamista ja tietoa. Uusia asiantuntijoita rekrytoitaessa voidaan kokeneiden konkareiden lisäksi valita ihmisiä, joilla on soveltuva pohjakoulutus ja hyvä tekemisen asenne, ihmisten kohtaamisen taito sekä asiakaspalveluhenkisyyttä.

Maailman ensimmäinen kansainvälisesti tunnistettu työterveys ja työturvallisuus -standardi

Uutinen 27.10.2017 04:40

Tapaturmiin ja tauteihin kuolee vuosittain maailmassa yli kaksi miljoonaa työntekijää. Uusi ISO 45001 -standardi pyrkii tarjoamaan puitteet ennaltaehkäistä työhön liittyviä kuolemia, tapaturmia ja sairauksia sekä ohjaamaan turvallisen ja terveellisen työympäristön mahdollistamiseen. Se yhdistää erilliset mutta jo ennestään yhtenäisluontoiset OHSAS 18001, OHSAS 18002 ja ILO-OHS 2001 -standardit.

Yli 30 kunnan yhtymä hakee sertifikaattia yhteiselle johtamisjärjestelmälle

Lehdistötiedote 19.10.2017 16:45

Vaalijalan 33 jäsenkuntaa käsittävä ja sote-palveluja tuottava kuntayhtymä on tilannut johtamisjärjestelmiensä laadunarvioinnin Kiwa Inspectalta kansainvälisen ISO 9001 -standardin kriteerien mukaisesti. Kuntayhtymä on ensimmäinen kokoluokkansa julkinen toimija, joka hakee hallinta-/johtamisjärjestelmälleen kansainvälisesti tunnustettua laatuleimaa.

Kiwa Inspecta osallistuu yritysturvallisuuden johtamismallillaan innovaatiokilpailuun

Lehdistötiedote 17.10.2017 15:45

​Kiwa Inspecta kehittää ainutlaatuista yritysturvallisuuden johtamisen viitekehystä, joka valmistuessaan tulee olemaan ainoa julkisessa tiedossa oleva, kokonaisvaltainen yritysturvallisuuden johtamismalli. Innovaatio on ilmoitettu mukaan Laatukeskuksen Quality Innovation Award -kilpailuun, josta on kymmenessä vuodessa kehittynyt kansainvälisestikin arvostettu kisa.

Sumuisten monttujen majavat

Blogi 06.10.2017 04:11

Tamtron, kansainvälinen vaakojen valmistaja, kutsui Kiwa Inspectan apuunsa varmentaakseen neljä pyöräkuormaajaansa. Pyöräkuormaaja on siis ammattitermein tuo lapsuuden leikeistäkin tuttu ”traktori”. Kuormaajan kauhassa on vaaka, joka punnitsee nostettavan materiaalin kauhan noston aikana. Nämä tulee varmentaa kolmen vuoden välein.

Turvallisuusjohtajan blogi: Millaisia prosesseja ja menettelyitä hyvä turvallisuuskulttuuri edellyttää?

Blogi 15.09.2017 15:26

Vaikka kulttuuri heijastaa aina ihmisten jo lapsuudessa omaksumia arvoja ja asenteita, voidaan ihmisten työkohtaisiin asenteisiin ja toimintatapoihin vaikuttaa organisaatiokulttuurin kautta. Hyvän turvallisuuskulttuurin organisaatiossa toimenpiteet turvallisuuden edistämiseen pystytään jalkauttamaan kaikkeen toimintaan luontevasti.

Inspecta Sertifiointi Oy sai kansainvälisen tuen NDT-testaajien sertifioinnille

Uutinen 14.09.2017 14:25

​International Committee for Non Destructive Testing (ICNDT) on hyväksynyt Inspecta Sertifiointi Oy:n henkilösertifiointielimen MRA Schedule 2 -rekisteriin. ICNDT MRA Schedule 2 luettelee ne ISO 9712 -standardin mukaiset NDT-testaajien sertifiointeja myöntävät henkilösertifiointielimet, jotka täyttävät ICNDT:n asettamat rekisteröintivaatimukset.