+358 (0)10 521 600

Uutiset

Kiwa Inspecta vahvistaa tulevaisuuden digitaalista palvelutarjontaansa ostamalla LIS Group Oy:n

Lehdistötiedote 14.11.2018 07:00

Yritysosto vahvistaa Kiwa Inspectan palveluita mm. verkkokoulutusympäristöllä, turvallisuuskoulutuksilla ja asiakkaiden koulutushallinnan ratkaisuilla sekä EHSQ-hallintaan tarkoitetuilla mobiileilla työkaluilla.

Missä materiaaleissa asbestia on?

Uutinen 13.11.2018 07:21

Missä materiaaleissa asbestia on? Ikävä kyllä, asbestia voi olla kiinteistössä melkein missä vain. 1960 - 1970 -luvuilla asbesti oli "ihmeaine", jota lisättiin lähes kaikkiin mahdollisiin rakennusmateriaaleihin. Kun menneiden vuosien synneistä halutaan nyt päästä eroon, on purkutöissä oltava hyvin varovainen.

Hyvä kiinteistölaboratorio kertoo asiakkaalle enemmän

Uutinen 13.11.2018 07:11

Hyvä kiinteistölaboratorio ei toimi kuin robotti, joka vain lähettää tutkimustuloksen asiakkaalle ilman sen suurempia selityksiä. Suomen Haitta-ainekartoitus Oy:n toimitusjohtaja Vesa Heiskanen sanoo oppivansa kiinteistölaboratorion asiantuntijoilta jatkuvasti uusia asioita, jotka parantavat hänen työnsä laatua.

Insinööriliitto täyttää ensi vuonna 100 vuotta - Kiwa Inspecta on pääyhteistyökumppani juhlatapahtumissa

Lehdistötiedote 05.11.2018 14:27

Insinööriliiton 100-vuotisjuhlavuoden tapahtumilla ja tempauksilla halutaan rikkoa perinteisiä käsityksiä insinööreistä ja muistutetaan mieleen, että insinöörityö näkyy kaikilla elämänalueilla.

Finnbuild ja Energiamessut pähkinänkuoressa – katso asiantuntijoiden haastattelut!

Uutinen 31.10.2018 08:33

Messuilla esiteltiin mittaus- ja kalibrointiratkaisuja Hydraulic Pressin kanssa, ISO 45001 työturvallisuus- ja työturvallisuussertifiointia ja uusimpia dronetarkastuslaitteita, mm. häkkidronea jolla sukelletaan putkistoihin ja tutkitaan sisätilojen ahtaita paikkoja.

Sisäilmatutkimuksen työkalupakki löytää kiinteistön ongelmat

Uutinen 29.10.2018 19:09

Sisäilmatutkimuksen työkalupakki on hyvä tuntea, kun on tarve selvittää toimiston, tuotantotilan tai muun kiinteistön sisäilman kunto. Ilman hyvää esisuunnittelua ja oikeita työkaluja ei tutkimuksesta saada kaikkia hyötyjä irti.

Kiinteistölaboratorio helpottaa asiakkaan remonttipäätöksiä – tutkimustulos paljastaa raja-arvojen ylitykset

Uutinen 29.10.2018 18:51

Kiinteistölaboratorion tutkimustulos kertoo asiantuntijalle paljon, mutta tulosten merkitys ei useinkaan avaudu maallikolle. Kiinteistöanalytiikkaan erikoistuneen laboratorion asiantuntijaa kaivataan usein ruohonjuuritasolla tulosten tulkiksi: mitä tulos tarkoittaa? Mihin minun on varauduttava? Laboratorio antaa lausunnollaan tukensa kiinteistön tutkimusta toteuttavalle ammattilaiselle.

Lisää ajatuksia siitä, millaisia prosesseja ja menettelyitä hyvä turvallisuuskulttuuri edellyttää?

Blogi 18.10.2018 07:33

Noin vuosi sitten ryhmä suomalaisen turvallisuusjohtamisen asiantuntijoita istui saman pöydän ääressä ja mietti, millaisia prosesseja ja menettelyitä yrityksen hyvä turvallisuuskulttuuri edellyttää. Tällä kertaa heitimme pallon Janne Pöystille, joka toimii LähiTapiolan riskipäällikkönä. Haluamme kuulla hänen näkemyksiään turvallisuuskulttuurin rakentumisesta.

Miten laadukas asbesti- ja haitta-ainetutkimus tehdään?

Uutinen 11.10.2018 07:24

Asbesti- ja haitta-ainetutkimus tehdään yleensä terveyssyistä, työturvallisuuden takia ja lain vaatimuksista. Näytteiden analysointi on nopeaa ja tutkimuksen tilaaja voi saada tulokset itselleen jopa tunnissa. Käytännössä tutkimus tehdään mikroskoopilla laboratoriossa. Näytteen analysoinnista vastaa geologi tai joku muu alalle koulutettu henkilö.

Kiwa Inspecta mukana Energia-messuilla Tampereella

Uutinen 08.10.2018 07:55

Energia-messut ovat energia-alan ammattilaistapahtuma, joka kokoaa yhteen eri energiamuotojen keskeiset vaikuttajat ja teknologioiden edustajat. Kiwa Inspecta on tänäkin vuonna mukana 23.-25.10.2018 järjestettävillä messuilla.

Kiwa Inspecta tuo Hydraulic Press Channelin Finnbuildin Betonipuistoon 10.-12.10.

Lehdistötiedote 02.10.2018 11:35

Hydraulic Press Channelilla Lauri Vuohensilta hajottaa vaimonsa Anni Vuohensillan kanssa erilaisia esineitä hydraulisen puristimen avulla . Youtube-kanavalla on n. kaksi miljoonaa tilaajaa ja lähes 230 miljoonaa näyttökertaa. Hydraulic Press vierailee Kiwa Inspectan messuosastolla 6h29 Betonipuistossa ja järjestää murskausesityksiä messupäivien aikana klo 10.00, 11.00, 12.00, 13.00 ja 15.00.

Kiwa Rima™ laittaa yritysturvallisuutesi kuntoon

Uutinen 02.10.2018 11:21

Kiwa Rima™ on Kiwa Inspectan kehittämä toimintamalli, jonka avulla yritykset voivat arvioida, johtaa ja kehittää omaa turvallisuuttaan, vastuullisuuttaan sekä kriittisten toimintojensa jatkuvuutta. Kiwa Rima™ -viitekehys luo vahvan perustan, jonka päälle yritys voi muun muassa itsearviointia hyödyntäen rakentaa oman johtamisjärjestelmänsä.

Yritysturvallisuus Suomessa: nyky- ja tavoitetila eivät vastaa toisiaan

Uutinen 28.09.2018 12:51

Yritysturvallisuus ja sen nyky- sekä tavoitetila eivät Kiwa Inspectan tekemän tutkimuksen mukaan ole tasapainossa. Tutkimuksen perusteella lähes kaikki suomalaiset yritykset asettavat yritysturvallisuutensa tavoitetason korkeammalle kuin mikä niiden turvallisuuden todellinen tilanne on tällä hetkellä.

Jatkuvuudenhallinnan sertifikaatti viestii asiakkaille luotettavuutta

Uutinen 26.09.2018 11:39

Kun yritystoiminta kohtaa häiriötilanteen, kriisin tai muun vakavan uhkan, menestyvältä yritykseltä edellytetään nopeaa toipumista ja palautumista. Jatkuvuudenhallinnan standardi on työkalu ja suunnitelma häiriötilanteista toipumiseen, prosessien hallintaan, toiminnan jatkuvaan kehittämiseen sekä sen myötä mittaristo liiketoimintavaikutusten arviointiin ja riskien hallintaan.

Kiwa Inspecta Academyn uudet koulutukset

Uutinen 25.09.2018 04:52

Tänä syksynä Kiwa Inspecta Academyn koulutuskalenterissa on tarjolla reilusti yli sata koulutuspäivää eri teemoista. Tarjonnassa on monia uusia koulutuksia.

“Tavoitteenamme on olla koko tämän teollisuudenalan koneturvallisuusosaamisen mittapuu”

Uutinen 19.09.2018 10:09

40% kaikesta maailman paperista ja kartongista tuotetaan Valmetin koneilla. Turvallisten, tehokkaiden ja käytettävyydeltään erinomaisten koneiden toimittaminen on Valmetille keskeinen arvo. Turvallisten koneiden suunnittelun osalta Valmetin Board and Paper Business -henkilöstön turvallisuuskoulutuksista vastaa Kiwa Inspecta.

Voimalaitosten korkean lämpötilan komponenttien virumisen hallinta

Uutinen 19.09.2018 04:41

Materiaaleilla on määritetty elinikä, joka on usean osatekijän summa. Käyttökohteessa vallitseva olosuhde on yksi olennaisimmista materiaalin elinikään vaikuttavista tekijöistä. Tässä kirjoituksessa keskitytäänkin tarkastelemaan elinikää kattilalaitoksen korkeissa lämpötiloissa olevien paineenalaisten komponenttien näkökulmasta.

Jäljennetarkastukset voimalaitosten huoltoseisokeissa

Uutinen 18.09.2018 08:09

Jäljennetarkastus sanana se aiheuttaa vähäkään asiaan vihkiytyneille mielleyhtymän tarkastajasta, joka pyörii päähöyrylinjan istutussauman ympärillä epämääräisten pullojen, pumpulituppojen ja pienten muovipalojen ympäröimänä. Mutta mitä tämä jäljennetarkastus oikeastaan on ja miksi sitä tehdään?

Isännöintipäivien arvonta suoritettu - katso voittajat

Uutinen 17.09.2018 12:25

​Kiwa Inspecta oli mukana historian suurimmilla Isännöintipäivillä Lahdessa. Tapahtuma kokosi jopa 1200 kiinteistöalan asiantuntijaa samaan paikkaan oppimaan, kehittämään ja innostumaan. Katso tapahtuman tunnelmia koostevideolta.

Vintagea jakamisalustaa Kiwa Inspectan Tietopäivässä

Blogi 14.09.2018 12:30

Kun kolme ja puolisataa laadun ja johtamisen kovaa asiantuntijaa kokoontuu samaan seminaaritilaan seuraamaan paneelikeskustelua, saattaa paneeliin osallistujiakin hieman kuumottaa. Varsinkin kun aiheena on juuri laadun ja johtamisen kehittäminen. Tässä kirjoituksessa Timo avaa tuntojaan paneelin vetäjänä ja paljastaapa kirjoitus samalla sen, mitä yleisö äänesti sertifiointiaiheisiin kysymyksiin.