+358 (0)10 521 600

Uutiset

Hallien kattoturvallisuutta voidaan parantaa monitoroinnilla

Uutinen 19.04.2018 05:19

Kevät 2018 ei ole ollut armollinen halleille ja niiden katoille. Raskaiden lumikuormien vuoksi kattojen romahduksia on tapahtunut runsaasti tänä keväänä eri puolilla Suomea. Kukaan ei ole onneksi kuollut näissä onnettomuksissa, mutta läheltä-piti -tilanteita on ollut. Monitorointijärjestelmä olisi voinut estää näitä tilanteita.

Kiwa Inspecta merkittävässä roolissa Metsä Groupin Äänekosken biotuotetehtaan menestyksekkäässä rakennusprojektissa

Uutinen 03.04.2018 06:16

Suomen metsäteollisuuden historian suurin investointi, Metsä Groupin moderni biotuotetehdas Äänekoskella, valmistui aikataulussaan elokuussa 2017. Kiwa Inspecta vastasi biotuotetehtaan rakennusprojektin NDT-tarkastuksista.

HUS-Tietohallinnolle myönnettiin laadukasta johtamista osoittava ISO 9001 -sertifikaatti

Uutinen 28.03.2018 17:50

Terveydenhuollon ammattilaisilla on käytössään lukuisia eri tietojärjestelmiä potilaiden kanssa työskentelyä varten. Suomen suurimman sairaanhoitopiirin kuntayhtymässä HUS:ssa lääkäreitä, hoitajia ja muita työntekijöitä näiden osalta palvelee HUS-Tietohallinto, jonka työn tulos on nyt kansainvälisesti tunnustetun standardin mukaista.

Kiwa Inspecta osallistui Sisäilmastoseminaariin. Messukilpailun palkinnot arvottu.

Uutinen 26.03.2018 07:49

Kiwa Inspecta osallistui järjestyksessään 33. Sisäilmastoseminaariin. Seminaari on vakiinnuttanut suosionsa alan johtavana tapahtumana. Seminaarissa kuultiin n. 70 esitelmää suomalaisesta sisäilmatutkimuksesta.

Turvallisuusjohtajan blogi: Ostamisen osaamista vai toimittajan tallomista - turvallisuusvaatimukset toimittajaverkostossa

Blogi 22.03.2018 13:31

On itsestään selvyys se, että toimitusketjulta vaaditaan tiettyjen laatuvaatimusten täyttymistä, jotta voidaan varmistaa koko toimittajaverkoston sitoutuminen samaan laaduntuottokykyyn kuin ostajalla. Myös turvallisuuden saralla yhä useammin toimittajalta kaivataan näyttöä siitä, että kaikilla turvallisuuden osa-alueilla se kykenee toimimaan vaaditulla tasolla.

Kiwalab pärjäsi erinomaisesti eri laboratorioiden vertailuissa

Lehdistötiedote 19.03.2018 04:41

​Vuoden 2017 aikana Kiwa Inspectan kiinteistö- ja rakenneteknisiin palveluihin keskittyvä tutkimuslaboratorio KiwaLab osallistui eri tahojen järjestämille vertailukierroksille mikrobi-, voc- ja asbestianalytiikan osalta. Menestys näillä kansallisilla ja kansainvälisillä vertailukierroksilla oli erinomainen.

Ilmoittaudu Suomen Hissiyhdistys ry:n hissiseminaariin 12.4.

Uutinen 13.03.2018 05:40

Tämän vuoden Hissitseminaari järjestetään 12.4. Helsingissä. Seminaarissa on ajankohtaista asiaa viranomaisilta, esteettömyydestä, standardeista ja jälkiasennushisseistä. Seminaarissa on puhujana myös tuotepäällikkömme Olli Vitikka kertomassa tarkastuksilla havaituista asioista sekä INSTA standardieista 500-2 ja 730. Seminaarin hinta on 260 € + alv. Ilmoittaudu pian!

Kiwa Inspectan hommissa voi kasvaa asiantuntijana, tiiminvetäjänä ja johtajana

Uutinen 09.03.2018 09:38

Kiwa Inspectan kiinteistöjen ja rakenteiden palveluissa pyritään tarjoamaan entistä parempia kokonaisratkaisuja asiakkaille ja toteuttamaan palveluita kustannustehokkaasti. Viime vuodet ovat olleet kovan kasvun aikaa ja yrityksessä on paljon tilaa kehittyä niin asiantuntijana kuin johtotyössäkin. Vuoden alusta kolmelle asiantuntijalle päätettiin antaa tiiminvetovastuita.

Pohjois-Pohjanmaalla kokoonnuttiin laatujohtamisen lähteille

Uutinen 02.03.2018 12:10

Mikä yhdistää viittä toisilleen täysin tuntematonta, eri yrityksissä ja rooleissa toimivaa avainhenkilöä? Halu kehittää yrityksen toimintatapoja sekä kokemus johtamisjärjestelmän rakentamisesta kansainvälisen standardin mukaisesti. Kalajoelle Lokkilinnaan 22.2.2018 laadukkaasta toiminnasta keskustelemaan kokoontunutta ryhmää voidaan pitää alueen johtavana järjestelmien asiantuntijajoukkona.

Suomen ainoa kansainvälisesti johtamisjärjestelmänsä sertifioinut yliopistosairaala on sote-uudistuksessa askeleen edellä muita

Uutinen 22.02.2018 20:25

​Mitä, jos makaisit leikkauspöydällä ja sairaalasta menisi sähköt poikki? Mitä henkilökunta tekisi? Mitä, jos kardiologisen osaston laite rikkoutuisi? Kuinka nopeasti uusi saataisiin paikalle? Jokainen terveydenhoitoalan toimija pyrkii toimimaan mahdollisimman laadukkaasti ja tehokkaasti, sillä ihmishenkien ollessa kyseessä, on toimintaprosessien pelattava korkeatasoisesti.

Valaistusyritys FIXULUX'n johtamisessa ”palaa nyt kirkasvalo”

Uutinen 14.02.2018 04:40

FIXULUX Oy on yksi niistä harvoista kahdenhengen toimijoista Suomessa, joka on sertifioinut johtamisjärjestelmänsä kansainvälisen laatustandardin ISO 9001 mukaan. Yritys on valaistuksen suunnittelun, mittauksen, koulutuksen ja konsultoinnin asiantuntijayritys, joka haluaa olla mukana rakentamassa turvallista elinympäristöä erilaisten valaistusratkaisujen avulla.

Hankitaanko sertifikaatti?

Blogi 13.02.2018 12:54

​Sertifiointi kuulostaa äärimmäisen muodolliselta ja byrokraattiselta. Jatkuva parantaminen ja hyvä johtaminen eivät vaikka kyse on kutakuinkin samasta asiasta. Johtamisen tueksi on hyödynnettävissä monia standardeja, joita vasten yrityksten johtamisjärjestelmiä voidaan sertifioida. Suomessa näin kuitenkin tehdään paljon vähemmän kuin muualla maailmassa. Miksi?

Työsuojelupäälliköt ry:n uudistunut pätevöintikoulutus pitää osallistujat hereillä – eikä pelkästään kuvainnollisesti

Uutinen 07.02.2018 18:30

Työsuojelupäälliköillä on muuttuvassa yhteiskunnassa entistä enemmän suojeltavaa: vuoteen 2020 mennessä työssäoloaika esimerkiksi pitenee kolmella vuodella ja yhteiskunnalliset muutokset niin teknologisen kehityksen kuin aivotyön osalta saattavat kuormittaa työntekijöiden arkea. Työsuojelupäälliköt ry seuraa aikaansa ja kouluttaa sparraavalla otteella.

Ovatko tarkastukset pakollinen kuluerä vai sijoitus tulevaisuuteen?

Uutinen 10.01.2018 07:09

Jos teollisuuden laitoksessa hajoaa laite ja tuotanto joudutaan pysäyttämään, syntyy sekä korjauskuluja että tuotannonmenetyksiä. Yaran Siilinjärven tehtaalla tehdään tarkastukset riskiperusteisesti. Tehtaan luotettavuus on tämän ansiosta parantunut ja suunnittelemattomien seisokkien määrä vähentynyt.

Juuston ystävän tarkastuspalvelu – Kiwa Inspecta loi Valiolle vierasesineiden tunnistuslaitteiden vuositarkastuspalvelun

Uutinen 08.01.2018 05:00

Moni on löytänyt elintarvikepakkauksesta jotakin sinne kuulumatonta. Monet valmistajayritykset tarkastavat tuotteensa automatisoidulla teknologialla, joka helpottaa arkea ja nopeuttaa tarkastuksia. Tuotteet tarkastaa myös Valio. Mutta miten Valiolla tuotteisiin kuulumattomia esineitä estetään päätymästä kuluttajan ruokapöytään?

Rento mutta asiantunteva –Kiwa Inspectalla toteutuu paras mahdollinen kombinaatio

Uutinen 02.01.2018 08:49

Moni nuorempi osaaja miettii omaa uskottavuuttaan asiantuntijana. Kiwa Inspectassa juniorimpikin on luotettava ja osaava asiantuntija kattavan perehdyttämisjakson jälkeen ja talossa uuden oppiminen ei lopu koskaan. Vahva ammatillinen osaaminen tuo välittömyyttä asiakastyöhön. Mutta luoko rentous myös luottamusta?

Pajatarina - Kiwa Inspectan joulukalenteri 2017

Blogi 24.12.2017 05:19

Ihan tavallinen kevätaamu. Toimitusjohtaja Tarmo Taitopalkki istui aamukahvipöydässä. Koira makaili tyytyväisenä jaloissa odotellen aamun ulkoilua vanhan, verstaana toimineen suulin ympäri. Viiden jälkeen heräämään tottuneelle Taitopalkki Oy:n toimitusjohtajalle tämä oli niitä päivän harvoja kiireettömiä hetkiä... Seuraa tarinaa päivittäin täydentyvässä sarjakuvakalenterissamme!

Asiantuntijoiden joululahjatoive turvallisuusjohtamiseen: Ollaan kilttejä toisiamme kohtaan eikä puhuta rumia

Blogi 21.12.2017 18:32

Yritysturvallisuuden asiantuntijat kokoontuivat joulun alla pohtimaan joululahjatoiveita turvallisuusjohtamiseen. Samalla oli hyvä aika koota ajatuksia siitä, millainen vuosi 2017 on ollut turvallisuusjohtajan silmin. Vaikka vuosi 2017 on tuonut turvallisuusuhkat lähemmäksi ja konkreettisemmiksi, koetaan turvallisuusjohtaminen ennen kaikkea yhteistyön johtamiseksi.

Hiilivetykamera tunnistaa VOC-vuodot

Uutinen 14.12.2017 07:13

Hiilivetykuvaus eli optinen kaasu- ja lämpökamerakuvaus paljastaa kaasuvuodot, joita ihminen ei kykene paljaalla silmällä havaitsemaan.

Kiwa Inspecta heitti joululahjat mereen - lahjoitamme tänä vuonna hyvää happea Itämerelle

Uutinen 11.12.2017 13:05

Annamme tänäkin vuonna hajuttoman, mauttoman ja värittömän joululahjan, jolla pyritään pelastamaan Itämeri. Lahjoitamme joulutervehdyksiin budjetoidut varat Itämeren suojeluun, jonka alueella Kiwa Inspecta toimii.