Inspecta ostaa OÜ Tehnokontrollikeskuksen osakekannan Viron valtiolta

Viron valtion omistama, pääasiassa teknisiä tarkastus- ja testauspalveluita tarjoava yritys OÜ Tehnokontrollikeskus yksityistetään. Yksityistämisen toteuttamiseksi Viron talous- ja viestintäministeriö järjesti marraskuussa julkisen huutokaupan, jonka Inspecta voitti. Yrityskauppa saatetaan päätökseen vuoden 2011 alussa.

Tehnokontrollikeskus (TKK) tarkastaa painelaitteita, koneita, kaasulaitteita sekä hissejä ja köysiratoja. Lisäksi TKK tarjoaa testauspalveluja, tuote- ja henkilösertifiointia sekä teknistä koulutusta. TKK on myös ilmoitettu laitos seitsemän EU-direktiivin alueella. Yhtiön palveluksessa on 51 henkilöä ja yhtiön vuotuinen liikevaihto on 30 MEEK. TKK:n pääkonttori sijaitsee Tallinnassa ja muut toimipisteet Tartossa, Pärnussa sekä Jõhvissa.

Osto vahvistaa Inspectan toimintaa ja palveluvalikoimaa Virossa huomattavasti, sillä kaupan myötä Inspecta saavuttaa Virossa markkinajohtajan aseman omalla toimialallaan. Inspectalla on ennestään Virossa 9 henkilöä sertifiointi- ja testaustehtävissä.

Lisätietoja antavat:
Simo Hassi
Director International Business Development, Inspecta Group
+358 50 2255, simo.hassi (a) inspecta.com

Taivo Linnamägi
Johtaja, Viron talous- ja viestintäministeriö
+372 25 2479, taivo.linnamagi (a) mkm.ee

 


Kommentit

Lisää kommentti MyNewsDeskissä »