IT-palvelunhallinta- ja tietoturvasertifikaatit myönnettiin ensimmäistä kertaa samanaikaisesti

IT-palvelunhallinta- ja tietoturvasertifikaatit myönnettiin ensimmäistä kertaa samanaikaisesti

Crescomille myönnettiin ISO/IEC 20000-1:2005- (IT-palvelunhallinta) ja ISO/IEC 27001:2005 (tietoturva) -sertifikaatit samanaikaisesti ensimmäistä kertaa Suomessa. Crescom on TeliaSoneran omistama tytäryhtiö, joka tuottaa ratkaisuja ja palveluja palvelinjärjestelmien käytettävyyden ja turvallisuuden varmistamiseksi.

10-vuotisjuhliaan viettävä Crescom todisti palvelutoimintansa ja tietoturvansa tason sertifioimalla toimintansa. ISO/IEC 20000-1 ja ISO/IEC 27001 -standardien yhtäaikainen sertifiointi oli Suomessa ensimmäinen kerta.

"Sertifiointi on liiketoimintapäätös"

Palvelinpalveluissa vaaditaan virheettömyyttä, luotettavuutta ja huippulaatua. Crescom on aina ollut kunnianhimoinen virheettömyyden ja palvelun laadun suhteen. Crescomin toimitusjohtaja Tom Karell toteaa: "Halusimme tällä sertifiointihankkeella panostaa toimintamme jatkuvaan kehitykseen. Palkkasimme laatupäällikön vetämään hanketta samalla kun valjastimme koko henkilöstön osaksi prosessia. Sertifiointihanke on samalla liiketoimintapäätös.”

Harvinainen kaksoissertifiointi

ISO/IEC 20000-1 on kansainvälinen IT-palveluiden hallinnan standardi, jonka vaatimukset mukailevat pitkälti ITIL:n parhaita käytäntöjä. Standardin tavoitteena on edistää laadukkaiden, asiakkaiden tarpeet täyttävien IT-palveluiden tuottamista yhtenäisten ja tehokkaiden prosessien avulla.  

ISO/IEC 27001 on kansainvälinen tietoturvallisuuden hallintajärjestelmästandardi riskien arvioinnin ja tarvittavien ehkäisevien toimenpiteiden toteuttamiseen. Standardi asettaa vaatimukset organisaation tietoihin kohdistuvien riskien tunnistamiseen ja niiden uskottavaan hallintaan.  

Molempien standardien yhtäaikainen sertifiointi ei ollut Crescomille alussa päämäärä, vaan projekti aloitettiin ISO/IEC 20000-1 -standardin vaatimusten täyttämisellä. Projektin edetessä kuitenkin tuli selväksi, että tietoturva oli ISO/IEC 27001 standardin vaatimusten osalta jo hyvin kypsällä tasolla. Näin ollen päädyttiin maailmallakin harvinaiseen kaksoissertifiointiin, kertoo Crescomin laatupäällikkö Piitu Lähdesmäki.


Kommentit

Lisää kommentti MyNewsDeskissä »