Millimetrit ratkaisevat Tukholman Swedbank Arenassa

Millimetrit ratkaisevat Tukholman Swedbank Arenassa

Naapurimaamme Ruotsi saa uuden jalkapalloareenan elokuussa 2012, kun Tukholman naapurissa Solnassa sijaitsevan Swedbank Arena valmistuu. Liikkuva kattorakenne mahdollistaa uuden stadionin ympärivuotisen käytön. Katon toiminta vaatii millimetritarkkuutta, ja tässä työssä avustaa Inspecta Suomen erikoismittausryhmä.

Uuden Swedbank Arenan katolla, 55 metriä tulevan ruohokentän yläpuolella, Inspectan suomalaiset asiantuntijat ovat työskennelleet muutamien syysviikkojen aikana vaativien kolmiulotteisten mittauksien parissa. Kohteina ovat tulevan superareenan liikkuvan katon kannatuspalkit ja ohjauskiskot.

”Nyt olemme jo tottuneet liikkumaan kapeilla telineillä tyhjän päällä, mikä on edellytys työn suorittamiselle. Tuuli ei itsessään häiritse lasermittauksia kovinkaan paljon, mutta mittausprosessi on varsin herkkä lämpötilan vaihtelulle, koska työskentelemme teräsrakenteiden kanssa. Lähdemme ohjauskiskosta ja olemme sen lähtöarvojen perusteella laatineet pisteverkon, joka sisältää 272 mittauspistettä kahdeksalla palkilla. Jokainen palkki on noin 140 metriä pitkä”, kertovat Tuomas Hietanen ja Marko Tommila.

Kaksikko muodostaa puolet Inspectan erikoistuneesta mittausryhmästä, jolla on vankka kansainvälinen kokemus laserteknologialla suoritettavista 3D-mittauksista. ”Olemme suorittaneet mittauksia mm. Suomessa, Ruotsissa, Venäjällä, Kiinassa, Yhdysvalloissa ja Slovakiassa. Tekniikkaa käytetään useimmiten prosessiteollisuudessa koneiden, säiliöiden ja muiden laitteiden asennuksessa, mutta 3D-menetelmä soveltuu myös vaikkapa suurten laivalohkojen ja öljynporauslauttojen osien tarkastukseen. Asiakaspiiri vaihtelee pienistä konepajoista suuriin ydinvoimaloihin.”

Erikoispätevyys ratkaisi urakan

”Osoittautui ettei löytynyt ruotsalaista firmaa, joka olisi pystynyt tai halunnut suorittaa kaarevien ohjauspalkkien mittauksia”, Tuomas Hietanen kertoo. Mittaustoimeksiantoon kuuluvat kiskojen asennon mittaus ja arviointi suhteessa ohjauskiskoon, kaarevuuden tasaisuuden mittaus sekä kiskon suoruuden määrittäminen.  ”Toleranssi on +- 5 mm sivusuuntaan verrattuna ohjauskiskoon ja +- 10 mm korkeussuunnassa. Kiskon korkeussuunnan vaihtelut eivät saa olla liian suuret, jotta voidaan välttää liikaa kuormituksia kattoon ja vähennetään muodonmuutosten riskiä.”

Jokainen mittaus vaatii puoli päivää; toinen puolikas kuluu tulosten laskentaan ja graafisen raportin tuottamiseen, jossa on esimerkiksi pakko kompensoida mittauksien aikaiset lämpötilan vaihtelut. Sen jälkeen Inspectan tiimi luovuttaa tulokset Ruukin asennus- ja säätöporukalle, joka käyttää mittausarvoja kiskojen asennon säätöön sekä korkeus- että sivusuuntaan simssilevyjen avulla.

Asiantuntijat ovat yhtä mieltä siitä, että Inspectan menetelmä on sekä nopea että täsmällinen. ”3D-lasertakymetria on hyvä tekniikka tässä hankkeessa, koska mittausalue on laaja ja geometria vaativaa. Suomessa Inspecta on saanut mallisuojan menetelmälleen, jossa 3D-lasermittauksia ja CAD-pohjaisia laskelmia hyödynnetään uunien mittaamisessa. Tekniikan avulla voidaan saavuttaa millimetritoleransseja myös suurissa kohteissa. Ainakin toistaiseksi pelaajan tarkka silmä kuitenkin ratkaisee meneekö potku maaliin, kun jalkapallomaajoukkueet kohtaavat Swedbank Arenassa!”

Kommentit

Lisää kommentti MyNewsDeskissä »