Öljynjalostamon seisakin tarkastustyöt

Suurseisokit toteutetaan Neste Oilin öljynjalostamoilla 4-5 vuoden välein. Pääasiallinen tarkoitus on määräaikaistarkastusten suorittaminen jalostamon laitteille ja niiden käytettävyyden varmistaminen. Vuonna 2015 jalostamon neljälle tuotantolinjalle tehtiin myös mittavia investointihankkeita, kuten uudet energiatehokkaammat ja ympäristöystävällisemmät raakaöljyn tislausuunit sekä modernisoidut automaatiouusinnat.

Inspecta oli mukana suunnittelussa alusta alkaen ja teki kartoittavia tarkastustöitä useamman vuoden ajan ennen varsinaista vuosihuoltoa. Inspectan töihin seisakissa kuului laitteiden ja putkistojen tekninen tarkastus ja kunnon määrittely erilaisin menetelmin. Molemmat työkokonaisuudet vaativat Inspectan korkeaa osaamista paineastioiden lisäksi NDT-tarkastuksissa.

Inspecta Tarkastus Oy on ollut mukana Nesteen seisokeissa aikaisemminkin ja yritys valittiin vuonna 2010 silloisen seisokin parhaaksi tarkastusyritykseksi. Tavoitteet olivat korkealla tälläkin kertaa ja panostus sen mukainen. Kilpilahden seisokki oli Inspectan vuoden 2015 merkittävin yksittäinen teollisuusprojekti, johon lasketaan varsinaiset seisokin aikaiset työt sekä ennakko- ja jälkityöt.

Katso video Case Kilpilahti: