Sami Hemminki, NDT-asiantuntija

Sami Hemminki on Kiwa Inspectan asiantuntija Guided Wave -ultraäänitestauksessa. Kyseinen menetelmä on yksi rikkomattoman testauksen (NDT, Non-Destructive Testing) uusista tuulista, ja se on tuonut uusia tuulia myös Samin työhön. Menetelmävastaavana hän tekee paitsi päivittäistä asiakastyötä, myös järjestää sisäistä koulutusta eri maiden Kiwa Inspectalaisille, valmistelee testausohjeita, osallistuu myyntityöhön ja huolehtii myös itse laitteiston kunnosta.

Miten päädyit NDT-asiantuntijaksi?

"Valmistuttuani kone- ja tuotantotekniikan insinööriksi hain Kiwa Inspectaan NDT-harjoittelijaksi. Silloin en juurikaan tuntenut NDT-alaa, mutta kahden vuoden harjoittelujakso oli siihen hyvä johdatus. Harjoittelijana perehdyin moniin eri menetelmiin, esimerkiksi visuaaliseen, magneettijauhe- ja ultraäänitestaukseen. Harjoittelun jälkeen toimin vuoden verran NDT-tarkastajana, jonka jälkeen minulta kysyttiin, haluaisinko oppia syvällisemmin uusinta teknologiaa. Ja toki halusin!"

Onko sinulla suunnitelmia jatkokoulutuksen suhteen?

"Kiwa Inspecta panostaa jatkuvasti uusien menetelmien kehittämiseen. Mielestäni on hyvä, että haluamme koko ajan mennä eteenpäin. Se tarjoaa meille työntekijöille uusia kehitysmahdollisuuksia, sillä voimme itse vaikuttaa oman urapolkumme kulkuun. Kysymys on enemmänkin halusta: mikäli intoa riittää, voin kouluttaa itseäni uusien laitteiden ja menetelmien saralla. Monet kehityshankkeistamme ovat kansainvälisiä, mikä tuo myös uudenlaista näkökulmaa. Henkilökohtaisesti olen halukas oppimaan uusia asioita jatkuvasti."

Mitkä ovat työsi parhaat puolet?

"Oman kehittymiseni lisäksi voin vaikuttaa myös työpäivieni sisältöön. Tämän ansioista päivissä on paljon vaihtelua. Henkilökohtaisesti pidän konkreettisista tehtävistä esimerkiksi asiakkaiden voimalaitoksessa tai jalostamolla; näiden tehtävien ansiosta myös toimistotehtävät tuntuvat mielenkiintoiselta vaihtelulta. Lisäksi tiimissämme on erinomainen yhteishenki."

 

 

 

Nimi Sami Hemminki
Tehtävä NDT-asiantuntija