Paula Kurola, laboratoriopäällikkö

Kiwa Inspectan mikrobilaboratoriossa työskentelevän laboratoriopäällikkö Paulan Kurolan mielestä homeiden monimuotoisuus on kaunista. Hänen työhönsä kuuluvat sisäilma- ja rakennusmateriaalinäytteiden mikrobianalyysit, joilla osoitetaan rakenteessa tai sisäilmassa esiintyvä mikrobihaitta.

Millainen on tavanomainen työpäiväsi?

Aika iso osa koostuu tutkimustulosten eli analyysivastausten kirjoittamisesta asiakkaille. Jatkuvasti on myös jonkinlainen laadunvarmistusprojekti menossa, mikä vaatii myös jatkuvaa tulosten kirjaamista sekä arviointia ja ongelmatilanteiden ratkaisua. Lisäksi vastaan asiakasyhteydenottoihin, kun tulee kysymyksiä tulosten valmistumisesta tai analyysista.

Mikä on tärkeää työssäsi?

Se, että asiakas saa vastaukset mahdollisimman pian. Tietysti myös hyvä palvelu ja tulosten laatu sekä oikeellisuus ovat tärkeitä. Siihenhän laatujärjestelmämme ja kaikki tähtää.  

Mikä sinua motivoi?

Se, että on saanut paljon tehdä itse ja viedä laboratorion toimintaa eteenpäin. Se luo työhön sopivaa haastetta ja pitää sen mielekkäänä. Muita motivaattoreita ovat edistymisen huomaaminen ja hyvä palaute talon sisäiseltä tai ulkoiselta asiakkaalta. Se, että tuloksista on ollut hyötyä jollekin.

Mitä sinulle merkitsee luottamus ja laatu? 

Meillehän sana laatu on ihan arkipäivää tuolla labrassa ja sulautuu jo ajatukseen näyteanalytiikasta. Luottamus taas sisältyy tiimimme toimintaan ja siihen, miten toisiimme suhtaudumme. 

Nimi Paula Kurola
Tehtävä Laboratoriopäällikkö